Mucize Zayıflama
Lida Yosun Kapsl
www.lida.gen.tr

Zayıflamada
Yeni Trend Lida
www.lidaturkiye.net

%100 Orjinal
Lida Yosun Kapsl
www.orjinallida.com

Online
Lida Siparişi
www.lidaweb.com

Bitkisel Zayıflama
Lida Kapsl
www.lidaturkiye.com

Lida ile
Sağlıklı Zayıflayın
www.lidamania.com

22 Nisan 2009 Çarşamba

Çin Malı Çift Hatlı elefon Alırken Dikkat Ediniz

Arkadaşlar piyasada o kadar fazla Çin malı ürün dolaşmaya başladı ki aralarında ki fark artık fark edilemez hale geldi. Ama yinede kısa açıklamalar yapayım.

** Piyasada bulunan 3 çeşit Çin malı ürün var.

1-) Garanti ve Fatura ile ülkemize gelen ürünler (Ayncool - Myphone - Day Mobile - General Mobile - TTN vb.)

2-) Çin'de üretilip kaçak yollarla ülkemize sokulan ürünler. T828, T818 gibi ürünler. Kendi modelleri ile satışa sunulurlar.

3-) Çin malı klon ürünler. N71, 8080, Luna, N95 gibi isimlerle sunulurlar, orjinalinin kopyasıdır. Ama sadece dış kılıfı ile...


** Piyasaya sürülen Garantili ve Faturalı hatlar, 2 ila 7 yıl arasında garantilidir. üründe çıkacak bir sorunda yedek parça ve tamir sorunu yaşanmaz. En kötü ihtimalle ücretsiz değiştirilir. Kaçak olarak sunulan ürünlerin ise tamiri hemen hemen mümkün değildir. Değişim yapılmaz. Yedek parça bulmak için çine gitmeniz gerekir. Bu tarz ürünlere teknik servisler bakmazlar bile.


** Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayı ile ülkemize sokulan ürünlerde IMEI sounu yaşanmaz. İki hatta orjinal IMEI ile kullanılır. Kapanma olayı yaşanmaz. Kaçak ürünler eski model telefonların IMEI leri ile açıldıkları için kısa sürede kara listeye düşer ve kapanırlar. Bu durumda 10 ila 50 TL arasındaki bir ücrete IMEI yeniletmesi yaptırmanız gerekir. Buda her yerde yapılmaz ve yasal değildir.



** Kaçak olarak sokulan ürünlerin hemen hemen hepsi Irak, Suriye ve İran üzerinden getirilir. Getiren grupların %80'i PKK, Hizbullah gibi terör örgütlerinin bağlantılarıdır. Çinde kilosu 50 TL gibi fiyatlara alınan ürünler burada 200 TL gibi fiyatlara satılır ve karın hemen hemen hepsi terörist gruplara akar. Garantili ürünlerde vergiler vb. işlemler yapılır.



** Kaçak ürünler ucuzdur. Çünkü Çin'de kiloyla satılır bu telefonlar. Vergi verilmez. Bu nedenle eklemeler olmaz. Yasal ürünler ise KDV, ÖTV gibi vergilerden geçer, TRT bandrolü alır vs. gideri fazladır. Bu nedenle fiyat olarak 50 - 100 TL oynama yapar.



** Garantisiz ürünler yasal olmadığı için üzerinizde bulundurmadan dolayı ceza alma imkanınız vardır. Hani kimse buna bakmasa da anlık bir gıcıklığa denk gelip, polis sizi içeri alabilir. Hiçbir hak iddia edemezsiniz.



** Garantisiz ürünlerin gerekli kontrolleri yapılmadığı için SAR yönünden zararları bilinmemektedir. Garanti ile ülkeye sokulan ürünler Avrupa'da Nokia ve Sony Ericsson'un test edildiği laboratuvarda test edilerek satışına izin verilir ve Sanayi Ticaret Odasından izin alır.



** Garantisiz ve Klon ürün bulundurmak, satmak, kullanmak yasadışıdır. Vergi vb. ödemeler yapılmadığı için tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Gelirinin büyük çoğunluğu terörizm e gittiği için büyük vebali vardır.

Lütfen alım yaparken aldığınız üründe GARANTİ BELGESİ ve FATURA sorgulayınız. Ucuz diye aldığınız ürünlerin arka planında neler olduğunu bir kez daha düşününüz. ne hayatınızı tehlikeye atınız nede başka hayatların vebalini alınız.

Saygılarımla...

Önemli Not: İnternet üzerinde vb. yerde satışını yapan arkadaşlar 3. veya 4. satıcılardır. Kazançları max 50 TL civarındadır. Bu yazdıklarım onlara değildir. Ürünleri ülkeye sokan grupların %80'i bu tarz terörist gruplardır.


Kaynak: sinnerxx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder